Hij stuurt een golf van verontwaardiging door heel Nederland!

In 2007 maakte hij een Arabische remix van Akon’s nummer “Ghetto”. Ali B (echte naam Alistair Bennett) is een DJ en producer in Londen. Sinds 2013 werkt Ali B als coach bij The Voice of Holland (ter vervanging van Roel van Velzen) en The Voice Kids (ter vervanging van Nick & Simon).

De jonge rapper van Marokkaanse afkomst groeide op in de straten van Oost-Amsterdam. De carrière van Ali is de laatste jaren enorm uitgebreid, hier kon hij de gevoelens en gedachten van andere jonge mensen uit zijn buurt uitdrukken via effectieve raps en grappen.
De single “What would you do” van Marco Borsato en rapper Ali B, uitgebracht op 17 september 2004, staat al 8 weken op nummer 1 in de hitlijsten van Nederland! Alle opbrengsten van de single gaan naar War Child Holland. Hij wordt gezien als een prominente figuur in Nederlandse interetnische relaties.

In 2011 ontving hij zijn eigen televisieprogramma voor uitzending op het TROS-station; Ali B nodigt jonge rappers en (gevestigde) artiesten uit andere genres uit om op volle snelheid coverversies van elkaars nummers te maken. Hij is getrouwd met Breghje Kommers, de halfzus van profvoetballer Abel Tamata.

Hij is een straatartiest. Hij organiseerde de dansshow in de hoofdstad FM van Londen van 1999 tot 2005.
Daarna trad hij toe tot Resident DJ met Fabric van 1999 tot 2011 en bracht een van de eerste albums uit de FabricLive Mix-serie, FabricLive.02, uit.

Hij is een van de beroemdste rappers in Nederland en trad op met Akon en de Nederlandse kunstenaar Marco Borsato. Ali Bouali, artiestennaam Ali B, geboren op 16 oktober 1981, is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst. Van 2006 tot 2011 organiseerde hij een wekelijkse show op Kiss FM, naast reguliere optredens op radiostations waaronder BBC 6 en Ministry Of Sound Radio.
Hij runt Air Recordings en verschijnt regelmatig op festivals zoals Burning Man, Afrikaburn en Shambhala. Van een benefietconcert in Ahoy tot een reeks uitverkochte concerten in de Kuip met Marco Borsato

Hij was de resident DJ van de Blue Note-club in Hoxton Square van december 1994 tot de club in juli 1998 werd gesloten. In 2016 bracht Ali B een single uit met voormalig werknemer Brace en reggae-artiest Kenny B.

In 2017 maakte hij zijn acteerdebuut in de Belgische film Patser “, de première was begin 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *